• При какви поводи се взимат луксозни автомобили под наем?

  поводи се взимат луксозни автомобили под наемБългарският рент-а-кар пазар все още се отличава в известна степен от това, което се наблюдава в повечето страни в Европа. Въпреки това разликите са чисто културни и постепенно се смаляват.

  Може би една от най-големите разлики е, че в България има особено висок процент търсене на луксозни автомобили под наем. За разлика от нашата страна, в повечето страни на Западна и Централна Европа хората търсят основно среден клас автомобили, които съответно да имат по-ниски разходи на гориво.

  Разликата е продиктувана основно от различните причини, които карат хората тук и в Западна и Централна Европа да наемат автомобили. Така например, в повечето западни страни хората прибягват до рент-а-кар услугите когато пътуват по работа до съседен град или посещават чужда страна, където желаят да разполагат със собствен транспорт за да могат да се придвижват свободно и безпроблемно.

  Друга причина поради която хората търсят автомобили е с цел по-лесно да пътуват из мястото, на което прекарват лятната или зимната си почивка и това е съвсем естествено.

  Българският рент-а-кар бизнес твърди, че тук нещата са доста по-различни и не е нужно да анализираме много за да се уверим, че наистина това е така. В нашата страна се търсят основно луксозни автомобили под наем и това се обяснява доста лесно с факта, че тук обикновено се наемат коли по време на абитуриентските балове.

  Тогава всеки иска да покаже добро финансово състояние и положение, така че ниските цени и икономичните модели автомобили отстъпват на луксозните возила, които привличат най-много внимание от страна на наблюдаващите.

  Другата причина, поради която тук се търсят предимно луксозни автомобили под наем е това, че освен абитуриентските балове второ място в ранг листа заемат сватбите. Това също е от поводите, в които хората обикновено се целят към нещо по-скъпо, което да предизвика възхищение и да създаде чувство за разточителство.

  Едва след абитуриентските балове и сватбите се подреждат бизнес пътниците, които отиват в друг град или друга страна, както и почиващите в България чужденци. За обикновени ежедневни нужди обаче, България все още е сред държавите, в които рент-а-кар услугата се използва масово от чуждестранните туристи, защото тя някак не е достатъчно вкоренена в мисленето на нашенеца.

  Въпреки това, през последните години търсенето на автомобили под наем нараства и сред българите и то извън сезона на абитуриентските балове, което показва, че начинът на мислене постепенно се променя.