• Кой търси най-много скъпи коли под наем?

  Пазарът на скъпи коли под наем в България…

  Кой търси най-много скъпи коли под наемМакар че България далеч не е сред най-богатите страни в Европа, оказва се, че търсенето на скъпи коли под наем в нашата страна е сред най-високите на континента на глава от населението. А обяснението далеч не е сложно. Българите наемат най-много автомобили по време на абитуриентските балове, което много бързо изяснява картинката.

  Пикът на търсенето е в края на месец май…

  Съвсем логично, като се зае, че хората търсят най-много автомобили покрай абитуриентските балове, едва ли ще се изненадате от това, че именно в края на май се търсят най-много скъпи коли под наем.

  Да му мислят родителите…

  Обикновено абитуриентите са твърде млади за да им бъде разрешено да наемат автомобили на свое име, защото повечето от компаниите за рент-а-кар изискват човекът, който наема колата да бъде на поне 21 или 22 години. Макар и на теория да са пълнолетни, оказва се, че абитуринтите на практика са твърде млади за да наемат кола. Така обикновено родителите са тези, които трябва да харчат за скъпи коли под наем като капак на всички други разходи, които са направили за бала на завършващите младежи.

  Сватбите са друг добър пример…

  Сватбените тържества са друг интересен момент, в който хората са склонни да търсят и запазват скъпи коли под наем. Това е съвсем естествено, особено като се има предвид, че дори и онези с най-скромни възможности се опитват да демонстрират благополучие. Обикновено се търсят автомобили от по-известни марки, но напоследък се увеличава и интереса към по-малко популярни, но скъпи модели автомобили. Особено голям интерес получават колите от типа кабриолет, особено за летни сватбени партита и тържества.

  Къде се наемат най-много скъпи коли под наем?

  В класацията първенството държи София, а след това се нарежда морската столица Варна. Но докато в София търсенето на скъпи коли е по-равномерно разпределено през годината, във Варна наемането на подобен тип автомобили е по-съсредоточено към летния сезон, когато и населението на града на практика се удвоява.

  Скъпите коли водят и до по-големи разходи…

  Ако сте намислили да взимате под наем скъпа кола, трябва да сте готови и за по-високи разходи, Обикновено тези автомобили струват повече, а и застраховките около тях могат да са доста по-големи.