• Какво трябва да знаем когато планираме да ползваме автомобили под наем?

  автомобили под наемХората все по-често се интересуват от наемането на автомобил и от това какви са условията. Възникват въпроси от типа на този дали всеки може да се възползва от услугата и има ли някакви ограничения. Ето какво трябва да се знае на първо време:

  Важна е възрастта на човека, който наема колата…

  Ако сте намислили да ползвате услугите на компания, която отдава автомобили под наем, добре е да помислите на колко сте години. Понякога желаещите да наемат кола от някоя фирма остават доста неприятно изненадани, защото не рядко се оказва, че не са достатъчно големи за да си наемат кола. За повечето компании не е достатъчно да сте просто пълнолетни, а се изисква да имате навършени определени години или дори да имате определени години опит зад волана. Това се прави за ваша и тяхна сигурност, а понякога възрастта може да достигне дори 25 години. Ето защо ако смятате да наемате кола, помислете добре и проучете възможността.

  Колата може да ви се достави до мястото на пристигането…

  Ако пристигате със самолет, влак или автобус от друга дестинация, избраната от вас компания за отдаване на автомобили под наем може да ви достави возилото на уреченото място и в това няма никакъв проблем. Не е необходимо да търсите най-близката до вас фирма или да се възползвате по задължение от компаниите, които имат офиси на летището, жп-гарата или на автогарата. Просто прегледайте предложенията в интернет и изберете онова, чиято цена ви харесва най-много.

  Може ли да наемем кола и с дебитна карта?

  Все повече хора предпочитат да използват дебитни вместо кредитни карти. По тази причина, Доста често възниква въпроса дали компаниите, които отдават автомобили под наем могат да отпуснат кола и на човек с дебитна карта или е валидно правилото от преди години, че много компании отдаваха коли под наем само на клиенти, които притежават валидна кредитна карта. Е, днес нещата вече масово са доста различни, а повечето компании отпускат автомобили под наем и на хора, които предпочитат да ползват и притежават единствено дебитна карта, стига разбира се човекът да може да си позволи да заплати за услугата и да има достатъчно средства на разположение в картата.