• Какви автомобили предлагат фирмите рент а кар в София

  vidove-koli-pod-naemКак да изберем според целите на пътуването?

  Утвърдените рент а кар фирми в София разполагат с богат автопарк, включващ автомобили за всеки повод, вкус и джоб и, в зависимост от целите на пътуването всеки може да наеме най-подходящия автомобил, който ще му даде свободата да пътува където и когато поиска.

  Евтини коли под наем

  Това са обикновено компакнти и икономични модели автомобили на различни марки, които най-често се наемат при ограничен бюджет или от хора, които просто не желаят да пилеят парите си.

  Евтините коли са предимно 4 или 5 местни модели, с нисък разход на гориво и с базова застраховка, която не покрива ситуации извън стандартните.

  Икономични коли се ползват от студенти, двойки и малки семейства, които са решили да предприемат по-дълго пътуване. Много често клиентите на рент а кар фимите в София са чужденци или наши сънародници, живеещи в чужбина, които пребивават за кратко в страната ни и искат да пътуват.

  Клас С коли под наем

  В този клас влизат моделите седан, луксозните автомобили, високопроходимите модели 4х4 и колите автоматик. Този клас автомобили се отдават, естествено на по-високи цени, но те предлагат и значително повече удобства.

  Пътуването с високопроходим джип в планината е много по-сигурно и приятно, отколкото с икономичен клас автомобил, с който може и да не пристигнете до желаната дестинация, а автоматичната скоростна кутия е изключително важна ако не сте се научили да шофирате автомобил с ръчни скорости.

  Луксозните коли, предлагани от фирмите рент а кар в София се ползват от отбрани клиенти и при специални поводи. Те биват наемани от бизнесмени и хора на изкуството за важни срещи или медийни събития, при които трябва да се демонстрира високо положение, както и от абитуриенти и младоженци за сватби и балове.

  Многоместни рент а кар автомобили

  Това са познатите ни мини ван и мини бус с вместимост 5+2 или 8+1 места. Те са изключително удобни при екскурзии и ваканции и се ползват от големи семейства или групи, почиващи заедно.

  Тяхното основно предимство се състои в големината на багажното отделение. Почти всички коли под наем в София могат да се оборудват с допълнителен багажник за ски или други спортни принадлежности, както и със зимни гуми и детски столчета, срещу допълнително заплащане.

  Цената на многоместните коли под наем е сравнително по-висока от тази на 5 местните автомобили, но когато един мини бус се наема от голяма туристическа група, която си поделя разходите за наем и гориво тя става изключително изгодна, а почивката наистина приятна.