• Автоключар София – цени, за които трябва да сте подготвени

  автоключар софия цениНевъзможно е да се посочат категорични и общовалидни за всеки автоключар в София цени, тъй като стойността на професионалните услуги се определя от вида и сложността на проблема. Да не забравяме също, че всеки ключарски сервиз и всяко ключарско ателие определят индивидуално цените, по които работят.

  Това е професия, изискваща сериозно обучение и непрекъсната квалификация, а освен това е занаят без алтернатива в съвременния свят. Ключалките стават все по-сложни като работа и технологично изпълнение, и следователно остават понятни единствено за специалистите. Ако се питате обаче какви са средните за добър автоключар в София цени, то тук ще ви дадем някои насоки, за да знаете какво може да очаквате, преди да ви бъде връчена сметката.

  Посещение на адрес

  Когато ситуацията налага ключарят да дойде при вас, той със сигурност ще ви поиска такса за тази допълнителна екстра. Всеки, който е имал проблеми с отключването или стартирането на автомобила си ще ви каже това. Ако неволно заключите ключовете в автомобила си и повикате ключар, към цената за отключване ще бъде добавена такса от минимум 10 лв. В зависимост от това колко далеч от седалището на ключарската фирма се намирате, таксата може да достигне 15-20 лв при различните фирми.

  Отключване на автомобили

  Заключени ключове и повредени ключалки са най-често срещаните причини да се запознаете с различните при всеки автоключар в София цени. Цените при тази услуга варират от 30 до 150 лв., в зависимост от тип и сложност на заключването. В случаите, в които се налага изваждане на счупен ключ от ключалките или контакта, както и поправка на заключващ хардуер и софтуер, цената полита стремглаво нагоре. Не забравяйте, че към нея ще бъде начислена и такса за посещение на посочен от вас адрес.

  Изработка на автомобилни ключове с чип и дистанционно

  Причините да използвате тази услуга са много и все основателни. Всеки, който е закупил автомобил на старо, е редно да премине през процедурата, за да ограничи възможността за отключване на возилото с ключ, останал у продавача. Средните при всеки автоключар в София цени за тази дейност започват от 30 лв и могат да достигнат цели 500, в зависимост от сложността на заключването, системата, по която се извършва прекодирането на ключалките и синхронизирането с имобилайзера. Като цяло, колкото по-съвършена система се използва, толкова по-висока е и цената.

  Прекодиране на автоключалка

  При изработка на автоключове се извършва задължително прекодиране на автоключалките, в това число и на имобилайзера, за да може новият код на ключа да бъде разпознаван от отчитащите устройства. Базовите при почти всеки автоключар в София цени за тази дейност започват от 20 лв, като могат да достигнат и до 80, според сложността на заключващата електроника. Имайте предвид, че цената се отнася за един брой ключалка, а не общо за цялата услуга.

  Дейностите, влизащи в списъка с автоключарски услуги са твърде много, за да можем да посочим изчерпателна информация относно различните при всеки автоключар в София цени. Останалите услуги, които можете да се използвате са: промяна на имобилайзер (от 30 до 100 лв); Отключване на блокирали автомобилни врати (от 20 до 40 лв); Установяване на ПИН код на автомобил от 30 до 60 лв и т.н.